Select another country or region to view content for your location.

Cookies hjælper os med at stille vores service til rådighed. Ved at bruge vores service godkender du, at vi anvender cookies. Få mere at vide.

Hvad er overspændingsbeskyttelse og hvorfor er det så vigtigt ?

En beskyttelse der betaler sig

Internettet virker ikke længere? Eller fjernsynet kan ikke tændes efter stormvejr?
Ærgelsen er bagefter stor, uanset om du arbejder hjemmefra eller slapper af efter fyraften. Dertil kommer den omhyggelige afklaring med forsikringen, om den overtager ansvaret for skaden. Overspændingsskader dækkes ikke altid af huststandsforsikringen eller boligforsikringen.

Løsningen er ganske enkel: Strømskinner med overspændingsbeskyttelse såvel som overspændingsbeskyttelsesadapter.
Multi-stik med overspændingsbeskyttelse kan reducere spidsspændinger, så de tilsluttede apparater ikke bliver beskadiget.

Undgå skader på dine el-apparater med overspændingsbeskyttelsesprodukter!

En beskyttelse der betaler sig

Hvad er overspændinger?

Oversæpndinger er alle spændinger, der kort overskrider grænseværdien for strømspænding. Overspændinger kan dog optræde ikke kun i 230 V (normal hus-strømnet spænding) men også nå ind i apparaterne over telefon- eller antenneledninger i de tilsluttede apparater. Overspændingen rammer først de følsomme systemdele. De bitte små, elektroniske kredsløb på platiner, bundkort, netkort osv. kan ikke tåle yderligere strøm- og spidsspændinger. Uden en effektiv beskyttelse ødelægger overspændinger følsomme elektroniske komponenter i kredsløbene i de tilsluttede apparater

Årsag til overspændinger kan f.eks. være kontaktimpulser fra stærke motorer, svejseapparater eller andre store el-apparater. De farligste årsager er meget høje spidsspændinger, der udløses ved indirekte lyn. De betyder den sikre død for ubeskyttede el-apparater.

Strømstød når ligeledes ved indirekte lynnedslag i gevaldig strømstyrke i strømnettet eller over telefon- og antenneledning  i computeranlæg, video- og HiFi-apparater og ødelægger disse apparater uden den rigtige beskyttelse.

Hvorfor er overspæningsbeskyttelse så vigtig?

Man kan få beskyttelse mod overspænding og elektromagnetiske strømspidser ved brug af apparatbeskyttelses-produkter, der finder anvendelse mellem strømforsyning (stikdåse) og apparat.

Beskyttelseselementer,  som Varistoren og Gasafleder er vigtige komponenter, der sørger for, at farlige overspændinger i brøkdelen af et sekund afledes i jorden så  den ødelæggende høje spænding ikke kan nå til de apparater, der beskyttes.

Vi bruger udelukkende moduler med højeste præstation, der kan kombineres med mange produkter. Et udsøgt udvalg af beskyttelsesvurderinger giver det rette produkt til ethvert behov. Med en maksimal sum af lækstrøm fra op til 120.000 ampere kan Brennenstuhl® tilbyde absolut absolut maksimal ydelse.

  • Lynnedslag kan føre til strømspændinger i strømnetter, hvorfor tilsluttede elektriske apparater som f.eks. kaffe- og køkkenmaskiner, fjernsyn, internet-router, computere kan blive beskadiget.
    Særligt i sommermånederne er faren for lyn og torden væsentlig højere end om vinteren.
  • Antallet af dyre elektroniske apparater i private husholdninger er steget stærkt inden for de sidste år. Ydermere bliver el-apparaterne stadig mindre og mere kraftfulde, reagerer dermed også mere følsomt på overspændinger.

 

  • Den finansielle skade og ærgelse er bagefter stor, når dyre el-apparater som fjernsyn, computere eller køkkenmaskiner bliver beskadiget ved lynnedslag og overspændinger. For at undgå disse overspændinger, kan en overspændingsbeskyttelse reducere optrædende spidsspændinger til et ufarligt niveau for terminalet.