Select another country or region to view content for your location.

Cookies hjælper os med at stille vores service til rådighed. Ved at bruge vores service godkender du, at vi anvender cookies. Få mere at vide.

Lækstrøm

Produkter over praktiske eksempler Hvad fortæller lækage ved kontaktlister om overspændingsbeskyttelse?

Den maksimale lækstrøm ved strømskinner med overspændingsbeskyttelse indikerer hvor meget strøm der kan afledes uden at beskyttelsesapparatet bliver ødelagt.

Jo højere værdien er desto større må en overspænding i strømnettet være uden at beskyttelsesapparaterne bliver ødelagt hhv. jo højere lækstrømmen, desto flere mindre over-spidsspændinger kan stikskinnerner opfange uden at de tager skade.

Komponenterne og beskyttelseselementerne såsom f.eks. varistorer og gasudladningsstrømskinne sørger som foranstaltning for at farlige overspændinger i en brøkdel af et sekund bliver afledet i jorden således at den ødelæggende høje spænding ikke kan nå til de beskyttede el-apparater.

Konstruktion af en overspændingsbeskyttelse til flere stikkontakter

Overspændingsmoduler består af forskellige elektriske komponenter, hvor en korrekt udvælgelse og arrangement sørger for en høj kvalitativ beskyttelse:

  • Varistoren (spændingsafhængige modstande)
  • Gasaudladningsrør (indkapslede gnistgab)
  • Temperaturbeskyttelse
  • Indikator for overspændingsbeskyttelse

Heroisk lynnednedslag og overspændingsbeskyttelse

En superhelt på stormfuld himmel: „Bretector“ kan findes på alle produkt forpakninger af stikdåser med overspændingsbeskyttelse og skal gøre det lettere at kende forskel mellem de konventionelle stikdåser og lyn-overspændingsbeskyttelses stikdåser. 

Ydermere skal klassificering efter stjernesystem byde hurtig orientering på forpakningerne:  En tabel på hver forpakning viser, hivilke overspændingsbeskyttelsesstrømskinner vi anbefaler til professionelle, sofistikerede og standard el-apparater.

 

Vi anbefaler til high-end hhv. for produkter der for dig har en økonomiske eller ideel værdi, overspændingsbesktyttelsesstrømskinner med maks. Lækstrøm på  30.000 A til 120.000 A.  High-end apparater er særligt dyre og altid mere kraftfulde, reagerer dog dermed også mere sensibelt på overspændinger.

Til krævende elektriske apparater som f.eks. spilkonsoller eller ladestationer anbefaler vi overspændingsbeskyttelsesstrømskinne med maks. lækstrøm på 19.500 A.

For standard el-apparater som f.eks. kaffemaskine vandkoger eller mixer anbefaler vi en overspændingsbeskyttelses stikdåse med maks. lækstrøm på 13.500 A.

I princippet anbefaler vi ved el-apparater, der ligger dig nær, at forsyne dem med en højere lækstrøm.

Steckdosenleisten mit Überspannungsschutz